Marmoleum

Marmoleum, ook wel linoleum genoemd, is een duurzaam en milieuvriendelijk product. Het is een echt natuurproduct. En na gebruik biologisch afbreekbaar.

Verschil tussen marmoleum en linoleum

Linoleum is verkrijgbaar in een uni kleur. Terwijl marmoleum, de naam zegt het al, een marmerachtige structuur heeft. Tegenwoordig ziet dit type vloer er veel moderner uit dan vroeger. Het is slijtvast. Dus daarom goed te gebruiken bij zware belasting zoals onder kasten, bureaus en bij gebruik van zwenkwielen van karren en verrijdbare stoelen. De ideale supersterke vloer bij intensief gebruik.

Er is een groot kleurenpalet (zoals op onderstaande foto is te zien), waardoor er vele combinaties gemaakt kunnen worden naar uw wens. Zo kunt u een originele vloer samenstellen.

Vuil verwijderen van marmoleum/linoleum

Vuil is eenvoudig te verwijderen. De vloeren zijn krasbestendig. Ook heeft u geen last van vlekken. Moet in de loop van de tijd de vloer toch wat opgefrist worden? Dan is er een speciale cleaner/polish bij ons verkrijgbaar.

Tip! Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, omdat u hiermee de lijnolie verwijderd.

Linoleum en marmoleum vloeren zijn geschikt als u vloerverwarming heeft. Omdat het van warmte geleidend materiaal gemaakt is.

Marmoleum is verkrijgbaar op 200 centimeter breed of in tegels. Er zijn verschillende diktes:

  • 2,0 mm
  • 2,5 mm
  • 3,2 mm
  • 4,0 mm

Linoleum of marmoleum kan na het plaatsen een ‘gele waas’ vertonen. Dat is heel normaal. Meestal zal dit binnen 24 uur verdwijnen. Het dient wel op een egale vloer gelegd te worden. Uiteraard zorgt Evert de Ronde voor een geheel gladde ondervloer alvorens het plaatsen. Zo heeft een vloer waar u nog jaren plezier aan zult beleven.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op. Of kom langs in onze showroom aan de IJmuiderstraatweg. Dan laten we u graag de mogelijkheden en ons assortiment zien. Wilt u liever een PVC vloer? Of vinyl of tapijttegels? Ook dan kunnen wij u helpen. En wilt u op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Volg dan onze Facebookpagina.

Evert de Ronde. Uw woningverwenner!