Tapijt

Evert de Ronde is de tapijtspecialist voor de gehele regio IJmond. Heeft u behoefte aan warmte, comfort en sfeer, dan is tapijt de juiste keuze voor u en uw gezin!

Voldoende keuze in tapijt

Tapijt is er in vele soorten en maten. Bovendien is het in tal van kleuren verkrijgbaar. En wilt u hoog- of laagpolig? Ook in de poolshoogte zijn verschillende varianten mogelijk. Van vier millimeter tot wel vijftien millimeter. De meeste tapijten zijn op 400 centimeter breed verkrijgbaar met een enkele op 500 centimeter breed.

Legadvies

Ons legadvies voor zachte, of hoogpolige tapijten is dat u gebruik dient te maken van ondertapijt. Dit is tegen het ‘plat lopen’ van de pool. Bijvoorbeeld op een trap. U loopt op de trap vaak op dezelfde plek naar boven en naar beneden. Daardoor loopt u de vloerbedekking sneller ‘plat’. Maar door eerst een rubberen ondertapijt te plaatsen, en daar bovenop het tapijt, veert de vloerbedekking mee met het rubber. Daardoor blijft de pool langer mooi.

Onder hardere tapijtsoorten, zoals projectmatig geschikte tapijten is het niet altijd nodig om een ondertapijt te gebruiken. Deze soorten zijn bijvoorbeeld weer meer geschikt voor als u met karretjes met zwenkwielen rondrijdt.

Voordelen van tapijt

Voordelen van alle soorten tapijt is dat het:

  • warm en comfortabel aanvoelt
  • goed geluidsisolerende is
  • beter voor de akoestiek is
  • geschikt is (in veel gevallen) met vloerverwarming

Er kleven echter ook nadelen aan tapijt. Het heeft een intensiever onderhoud nodig. Bovendien is het wat  moeilijker om eventuele vlekken te verwijderen.

Tip! Mocht er onverhoopt toch een vlek ontstaan? Ga nooit boenen! Maar dep met een vlekkenmiddel. Deze middelen zijn te koop bij Evert de Ronde.

Tapijtsoorten

Bij ons zijn meerdere tapijtsoorten te vinden:

  • 100% zuivere scheerwol
  • Polyamide (nylon)
  • Polypropyleen

Tapijt is in diverse prijsklassen verkrijgbaar. Voor elk budget is er voldoende keus. En van ieder tapijt kunt u ook een vloerkleed laten maken.

Bij Evert de Ronde vindt u tapijten van alle bekende merken. Denk hierbij aan Parade, Bonaparte, Desso, Dersimo, Headlam, Interfloor, gebr Willard, Cotap/Ambiant en nog vele andere merken.

Wilt u meer informatie over onze tapijten? Neem dan contact met ons op. Daarnaast weet onze stylist precies wat het beste past bij uw interieur. Ook voor laminaat, PVC vloeren of kunstgras kunt u natuurlijk bij ons langs komen.

Evert de Ronde. Uw woningverwenner!